Heleen Buijs heeft een zeer brede ervaring, opgedaan in  zowel profit als non-profit organisaties. Zij is jurist en kunsthistoricus.Ruim twintig jaar was zij directeur-bestuurder van verschillende musea in het land, zowel gemeentelijke als rijksmusea.
Daarnaast gaf zij managementcursussen aan musea en erfgoedinstellingen in diverse Oost-Europese landen.
Zij voerde als zelfstandig ondernemer projecten voor kunst- en erfgoedinstellingen uit en werkte voorts voor de universiteit, de rijksoverheid, in de Tweede Kamer en bij de vakbeweging.
Zij heeft diverse publicaties op juridisch en kunsthistorisch gebied op haar naam staan.

Haar brede kennis en ervaring zet zij graag in voor uw organisatie.

Bijeenkomst ter gelegenheid van de presentatie van de eerste Koningszegel in Museum voor Communicatie

Anderen omschrijven haar als:
Strategisch sterk; denker met visie, die mogelijkheden en kansen ziet en benut.
Zij overziet complexe situaties snel en volledig, analyseert met een scherpe en kritische blik en kan veel informatie verwerken.
Resultaatgericht, creatief, efficiƫnt, groot verantwoordelijkheidsgevoel. Goede antenne voor politieke en bestuurlijke verhoudingen.
Ervaring met het opbouwen van nieuwe organisaties. In 2007 werd het Geldmuseum uitgeroepen tot beste historisch museum van Nederland. Ook ervaring met crisismanagement en reorganisaties. Onder druk gaat zij voor haar zaak en zet goed door.

Stijl van leidinggeven: coachend en bruggenbouwer. Een sterke persoonlijkheid die vlot en effectief contact kan leggen en een netwerk opbouwen.
Teambuilder, stimuleert mensen met beste uit zich te halen; geeft mensen de ruimte en ondersteuning om zich in hun werk verder te ontwikkelen.

Ondernemend met zakelijk inzicht; gedegen financiƫle kennis.